De winter van 2010 was eindelijk weer eens een echte winter en natuurlijk levert dat mooie “plaatjes” op. Dus ging ik op pad langs de Lek opzoek naar een mooi tafereel. Het was mistig op de Lek en de zon die toch nog door kwam zou snel ondergaan. De lucht kleurde fraai. De juiste plek was gevonden, het zag er mooi uit maar het beeld was nog niet compleet. En ja hoor in de verte doemde een vrachtschip op.Wat een geluk, even wachten tot het schip zich op de juiste plek bevond voor de perfecte compositie. Klik, klik …hebben  De foto heb ik ingestuurd voor de jaarlijkse fotowedstrijd van de Dutch Institute Professional Photographers en werd daar gekozen tot foto van het jaar. Ook internationaal viel het beeld in de prijzen bij de Federation European Photographers. Omdat ik zo genoten had van het moment van de opname ben ik meer aan de Lek gaan fotograferen, de Lek ligtimmers bij mij om de hoek. Elke keer dat ik op pad was langs de rivier was een feestje, wat een prachtig landschap. Tijdens een ritje op de racefiets over de Lekdijk kreeg ik het idee om een website te maken met mijn Lek foto’s. Ineens schoot Ontdek de Lek door mijn hoofd. Fietsen brengt je op mooie gedachten…