Bij een bezoek aan de John Constable, de Engels landschapschilder, in het Teylers Museum in Haarlem zag ik een oproep om je mooiste landschapsfoto in te sturen. Een van de voorwaarden was: een recente foto. De plek en tijd had ik mijn hoofd, nu nog wachten op de juiste omstandigheden voor wat ik had bedacht. En toen was het moment daar, flinke wolken pakten samen boven de Lek met af en toe fraaie zonnestralen. Gauw op pad naar de Lek ter hoogte van Jaarsveld. Eerst nog even de perfecte compositie bepalen en dan hopen op wat geluk. Geluk zijn bij mij vogels en schepen en zonnestralen. En ja hoor ik had geluk en niet zo’n klein beetje ook. Tegenover dit geluk staan tientallen pech gevallen overigens, dus geef nooit op voor het perfecte plaatje.

Foto ingestuurd en jawel hoor het was de prijswinnaar, met als prijs een plekje in het museum bij de expo van John Constable en een masterclass van kunstfotografe Saskia Boelsums.